Main Menu

وضعیت قیمت مسکن در دهه دوم محرم

وضعیت قیمت مسکن در دهه دوم محرم
وضعیت قیمت مسکن در دهه دوم محرم

عضو شورای مهندسی کشور گفت: نیمه اول شهریور همزمان است با محرم حسینی. به‌شکل کلی زمانی‌که یک کارناوال‌ مذهبی و سیاسی راه می‌‌افتد، نباید انتظار تغییر در نرخ مسکن داشت. در ایران نیز این‌چنین است در دهه اول محرم ما افزایش قیمت نداشتیم و تا هفته آینده نیز افزایشی در نرخ مسکن نخواهیم داشت.

مسکن به عنوان نیاز اولیه همچنان در تهران به عنوان یک معضل بزرگ برای اقشار متوسط و پایین جامعه محسوب می‌شود.

سونامی قیمتی که چند وقت اخیر بازار مسکن را لرزاند هنوز قابل باور نیست. بعد از افزایش وحشتناک قیمت مسکن اکنون در یک رکود بسر می‌بریم. کارشناسان معتقدند در روزهایی که آیین مذهبی و دینی ذهن مردم را به خود مشغول کرده، بازار از یک ثبات دو هفته‌ای برخوردار خواهد بود و قیمت مسکن تغییری نخواهد داشت.

جعفر خزاعی سرچشمه، عضو شورای مهندسی کشور و فعال عرصه مسکن در پاسخ به این پرسش که پیش‌بینی شما از دو هفته آینده بازار مسکن چیست، در گفت‌وگو با گسترش‌نیوز گفت: نیمه اول شهریور همزمان بود با محرم حسینی. به‌شکل کلی زمانی‌که یک کارناوال‌ مذهبی و سیاسی راه می‌‌افتد، نباید انتظار تغییر در نرخ مسکن بود. در ایران نیز این‌چنین است ما افزایش قیمت مسکن نداشتیم و تا دو هفته آینده نیز افزایشی نخواهیم داشت.
وی با بیان این‌که در حال حاضر در دوره رکود بازار مسکن قرار داریم گفت: رکود بازار مسکن از دو ماه پیش شروع‌ شده و اگر اتفاق سیاسی خاصی رخ ندهد و روند جامعه ثابت باشد تا چند ماه دیگر نیز این رکود ادامه خواهد یافت بعد از رکود دوباره ما یک جنبش در بازار خرید و فروش مسکن خواهیم داشت. در طولانی مدت دوباره شاهد افزایش نرخ مسکن و یا به قولی شاهد سونامی بازار مسکن خواهیم بود.
حزاعی سرچشمه در پاسخ به این پرسش که چرا برای مسکن پیش‌‌بینی سونامی جدیدی می‌‌کنید، گفت: به دو علت سونامی رخ خواهد داد. یکی به دلیل میزان بالای نقدینگی در دست مردم و دوم به این‌‌ دلیل که به میزان نیاز مردم ساخت‌‌و‌‌ساز انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به آمار ساخت‌وساز وزارت مسکن گفت: طبق آمار وزارت مسکن باید سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار خانه در ایران ساخته شود. اما حتی نیمی از این آمار نیز مسکن تولید نمی‌‌شود. کمبود مسکن‌‌ از سالی به سال دیگر اضافه می‌شود و این بار اضافی در کنار کمبود‌های سال پیش تقاضا برای مسکن را بیشتر می‌کند.

خزاعی سر چشمه گفت: بر اساس قانون عرضه و تقاضا، زمانی که عرضه نسبت به تقاضا کمتر باشد ما شاهد افزایش قیمت خواهیم بود و سونامی زمانی اتفاق خواهد افتاد که ساخت‌وساز به اندازه نیاز نباشد.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا مهاجرت‌‌ها میزان نیاز به مسکن را کاهش خواهد داد، گفت: خیر، همچنان مهاجرت‌های از سمت روستا به شهر وجود دارد و آن مهاجرتی که در آمار وجود دارد بیشتر مربوط به بازنشستگان است. این مهاجران بخشی خانه و زندگی خود در تهران را دارند و معمولا به شکل فصلی به روستا و یا شهر زادگاه خود می‌روند. هنوز هم مهاجرت از روستا‌ها به شهر وجود دارد و این شامل جوانان و بیکاران می‌شود که در جست‌و‌جوی کار به تهران می‌آیند






Comments are Closed